2013.08.14. 11:03

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves, tisztelt nepperűző!

Úgy alakult az életem, hogy jön a második gyerek (Hál'istennek!) és szeretném az autót lecserélni egy kicsit jobbra a jelenleginél. A keret ami nyugodt szívvel a rendelkezésemre áll kb. 1.300.000Ft. Életem első autóvásárlása lesz, előre elnézést a hülye kérdésimért! :) Szóval egy megbízható autót szeretnék ezért a pénzért, ha lehet ne egye meg az életem, ha bármit ki kell rajta esetleg cserélni akkor az ne legyen túl drága. Viszont elég sokat járok tárgyalásokra ami miatt nem árt, ha kicsit üzleties vonal is megjelenik. Amiket eddig nézegettem azok a VW Passat (2003-2004), Toyota Avensis (2003-2004), Skoda Superb (2003-2004), Mazda 6 (2003-2004). Nem szívesen vennék kombi autót. Évi 15000 km-t megyek átlagban a párom autójával jelenleg! Mit tanácsol egy kezdőnek? Milyet érdemes venni? Mire figyeljek oda?

Várom mielőbbi válaszát!

ATESZ

Kedves Atesz!

A négy kiszemelt autó mindegyike jó választás, bármelyik nyugodt szívvel ajánlható. A Mazda 6-nál, a Mazdákra egyébként is jellemző, hátsó sárvédő íven keletkező rozsdásodásra kell figyelni, a másik háromra kevésbé jellemző a rozsda. Évi 15 ezer kilométeres futáshoz nem feltétlen kell dízel autó, bár a Passat, de különösen a Superb esetében, amúgy is elég elég kicsi a választék benzinesek tekintetében. A Mazdának és a Toyotának is jó benzinesei vannak, nem romlanak el, nincs extrém karbantartási igényük. Nem emelnék ki egyet sem a négyből, azt vegye, amelyikből jobb állapotút talál.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.