Kintről vagy itthonról?

2013.08.24. 14:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Autóvásárlás előtt állok és kinéztem 3 autót. Havonta 3000 km körüli a megtett km így csak dízel jöhet szóba. A kinézett autók a Ford Galaxy 2.0 tdci 2010, a Mitsubishi Grandis 2.0 Di-d 2010, és a VW Caddy Maxi 2.0 tdi 2010. Kérdésem hogy melyiket érdemes megvenni. A szervizelése se legyen horror árú és hogy mire kell figyelni a vásárlásakor. Itthon érdemes venni, vagy inkább kintről behozni és itthon forgalomba helyezni? Kérem adjon tanácsot, hogy Ön melyiket ajánlja.

László

Kedves László!

Mindhárom autó jó, bár a Caddy Maxi a legteherautósabb, teherautó gyökere okán. A Grandis-ban ugyanaz a VW motor van, mint a Caddy-ben. A 2010-es Caddy-ben már CRTDI-nek kell lenni, ami jobb, mint a régi PDTDI, csak azt nem tudom, hogy a Grandis is megkapta-e a ugyanúgy a CR motort vagy azokban még PD van. Ennek utána kell nézni. Ha normális kilométer van az autókban, nyugodtan megvehető mindegyik. Minden modern dízel autó szervizelése tartogathat meglepetéseket. Azt megmondani nem lehet, hogy az Ön által választott autó befecskendező rendszere vagy más drága dolog el fog-e romlani vagy sem. Arra fel kell készülni, hogy egyszer kettőstömegű lendkereket kell majd cserélni, és nem kizárt a befecskendezők cseréje sem. Persze lehet, hogy minden probléma nélkül fogja használni az autót. Gondolja át, hogy ezek a költségek beleférhetnek-e Önnek a költségvetésébe. Vásárláskor arra kell ügyelni, hogy ne egy korábban hullára tört, majd feltámasztott autót vegyen, illetve próbálja meg az autó előéletét lenyomozni. Ha nem biztos magában, vásárlás előtt vigye szervizbe az autót.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.