2013.08.28. 17:52

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdv Nepperűző!

A tanácsát szeretném kérni. Jelenlegi autónkat/ Peugeot 205,1.9 grd,90-es/ lassan fiatalabbra kellene cserélnünk. A kis Peugeot nagyon megbízható gépezet,10 naponta elszalad egy tank üzemanyag amivel mindig sikerült kiautózni 1000 km-t,így a fogyasztás igen csak 4 körül mozog. Kis fordulat, max 80km/h. Mit tudna számomra ajánlani amivel jól járnék. Én mindenféleképpen dízelben gondolkozom. Nemsokára érkezik a 2. gyerkőc is,így valami kombi kellene amibe azért pakolni is lehet. Volkswagen Golf-Passat 4-esről /TDI 90 LE/ amiről sok jót olvastam fogyasztás szempontjából. Ön mit javasolna?

Köszönöm segítségét.

Tamás

Kedves Tamás!

Az 1.9-es TDI motor az egyik nagy kedvencem, normális szervizelés mellett örök élet meg egy nap. Olcsó hozzá az alkatrész, nem igényel különösebb felkészültséget a javítása, minden faluban meg tudják csinálni. A légtömegmérő szokott elszállni bennük, de már ez sem drága. A Passat esetében magam is erősen érintett vagyok, az 1982 és 2005 között gyártott összes modell meg volt saját használatban. Nekem egyikkel sem volt bajom, az 1997-től gyártott autóknak az alumínium lengőkarjai szoktak kiverődni, de ez sem kezelhetetlen probléma. Más bajuk nem nagyon van.

 DSC 9077
A Golf Variant egy számmal kisebb autó. Jó lehet még a Skoda Octavia is, annak a hátuljában nem csomagtartó van, hanem egy gödör. Egy Octavia "kis fordulaton, max 80 km/h" esetében nem eszik 5 litert. Böngéssze csak végig a Népítéleteket. Az 1.9 TDI király.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.