Meggyőztek, befér a Celicába a gyerekülés

2013.09.02. 18:04

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Párommal életünk első autóját szeretnénk megvenni (kezdő jogositvánnyal rendelkezünk) amire 1,5-2 millió forintot szeretnénk áldozni, ez egy Toyota Celica lenne 2002-2004 es évjárat. Az autó nekem is nagyon tetszik csak ez egy sportautó amit úgy látok én, hogy ebben az autóban csak 2 ember érzi jól magát. A párom ragaszkodik ehez az autóhoz és meggyőzött, hogy kénylemesen be lehet ülni a hátsó ülésekre és még gyerekülés is befér, ha majd aktuális lesz. Csak az lenne a kérdésem hogy tényleg így van-e, és hogy mennyire költséges autó lenne.

Elnézést ha amatőrök a kérdéseim, de csak egy "nő" vagyok.

Köszönöm a válaszát.

Kedves Olvasó!

A Celica egyáltalán nem költséges autó, nem szokott elromlani, általában csak a kötelező szervizeket kell elvégezni rajta. A párja persze, hogy megpróbál mindent, hogy rábeszélje erre az autóra, mert nagyon szeretné. De! Ez addig jó, amíg nincs gyerek, utána már nem szeretné a hátsó ülésre berakni a gyereket. Tegyen egy próbát, ha van az ismeretségi körben kisgyerek, kérje kölcsön egy üléspróbára. Ha nincs bérelhető gyerek, akkor szerezzen egy gyerekülést, és egy tíz kilós súlyzót ültessen bele, hogy érezze a gyerek súlyát. Az ilyen kupéknak az a baja, hogy ahhoz, hogy hátra kényelmesen be lehessen szállni, az ajtót teljesen ki kell nyitni. Ennek az a feltétele, hogy legyen az autó mellett elég hely, ami egy bevásárló központ parkolójában nem mindig van. Az ilyen parkolásoknál még egy felnőttnek is problémás bekúsznia a kocsiba, nemhogy betenni a gyereket hátra.Ha ki is tudta nyitni az ajtót, akkor a gyerekkel be kell hajoljon, nyújtott kézzel be kell ültesse az ülésbe, majd be kell kötnie a biztonsági övet. Amíg a gyerek nagyon pici, addig ezt a torna mutatványt a gyerek hordozóval kell megcsinálni. Megvehetik az autót, de ha jön a gyerek, az első alkalommal rá fognak jönni, hogy ez nettó szívás. Ilyenkor szokott menni a Celica a háztól. Apa még tesz néhány eleve kudarcra ítélt kísérletet a Celica megtartására, vagy kerül valahonnan egy másik, immáron családi kocsi Anyának is, amivel meg lehet oldani a mindennapokat és a családi nyaralásokat. Ez lesz, akármit is gondolnak most.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.