Turbós benzines vagy dízel?

2013.09.14. 07:07

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

A Suzuki Swift autómat szeretném lecserélni egy nagyobb családi autóra! Fontos a biztonság, variálható és tágas legyen. De ne fogyasszon sokat mert a jelenlegi Swift-em ami automata 1.0-ás 1999-es kiadás 8- litert is megeszik a zömmel városi utakon. Évente max 10 ezer km-et megyek városban. Napi 20 km. Szóval a kiszemelt új gépjármű a Dacia Sandero Stepway lenne ami feleségemnek is tetszik, azonban dízzel vagy kis túrbós motorral árulják csak. Egyébként árban megéri mindkettő és lenne rá keret is. A túrbóstól tartok, hogy sokat enne a városban, bár nincs nehéz lábam, a dízel viszont nem ajánlott ilyen kevés km-hez. Ön mit ajánlana? Inkább nézzek egy jobb használt városi cirkáló után (Honda Civic vagy Jazz, Nissan Note stb.) Válaszát köszönöm. Üdvözlettel: Gábor

Kedves Gábor

Sajnos a Dacia Stepway-hez nem volt még szerencsém, de a Honda Jazz-hez és a Civichez igen. A Hondát tudom, hogy nagyon jó, a Jazz meg különösen jó. A Dacia egy direkt olcsó autó, amit nem véletlenül nem adnak annyiért, mint egy Hondát. Évi tízezer kilométerhez biztos nem vennék új dízel autót, de új Dacia helyett is inkább egy használt Honda Jazzt vennék. Próbálja ki mindkettőt, és meglátja mi a különbség.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.