Félek a dízeltől, benzines kombit szeretnék

2013.09.17. 17:19

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző,

Gyarapodik a család, ezért szeretnénk lecserélni a Boránkat egy kombira, v. egyterűre 150 e km-ig. Rendelkezésre álló összeg 2m Ft. Sajnos a dízel iránt érzett ellenszenvemet, ill. félelmemet még nem sikerült legyőznöm, ezért benzinesben gondolkozom. viszont szeretném ha a fogyasztás sem menne 7,5-8 l/100km fölé. Fontos a megbízhatóság és az 500 liter körüli csomagtér. Tetszik a toyota avensis 1.8 as motorral, de erről azt halottam h. valami konstrukciós hiba miatt megragadhat a motorja ha a minimum szint környékén van az olajszint, valamint a Mazda 6, ez meg sokat fogyaszt. Milyen más alternatíva lenne még, milyen motorral, ami megfelel a fenti elvárásoknak. Igazából csak a Mondeót, és a francia autókat zárnám ki.

Köszönöm megtisztelő válaszát.

Üdv:
Krisz

Kedves Krisz!

A benzines Mondeót pont nem zárnám ki, és a Mazda 6-ról sem tudok, hogy rengeteget enne. A különböző autó típusok fogyasztási adatairól itt tájékozódhat. Vannak az oldalon fogyasztás bajnokok, de nehéz lábúak is. A felhasználók által megadott adatokból kiszámolt átlagfogyasztás, a tapasztalataim alapján megegyezik a valósággal. Ha nagy méretű kombit szeretne nagy csomagtérrel, akkor azért kalkulálni kell a 8-9 literes fogyasztással is, mert egy ilyen autó esetében az sem számít soknak. Az Opel Vectrának szintén nagy a csomagtere, de a Honda Accord is jó lehet még.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.