Első autónak Bravót?

2013.10.05. 17:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Első saját autó megvásárlása előtt állok! A keret 2 millió forint, az esetleges, vásárlás után felmerülő költségekkel együtt. Alsó-középkategóriában szemezgetek, és van is egy nagy kedvencem, a Fiat Bravo! Gyönyörű autó, és nem áll minden sarkon egy belőle. Évi 5-6 ezer km-t mennék, többnyire a fővárosban, illetve havi egy Budapest-Szeged oda-vissza. Segítséget kérnék, hogy ennyi pénzből nem túl kockázatos-e ezt a típust venni, illetve, ha nem, akkor mire figyeljek a vásárlásnál? Egyébként a szívem a dízelhez húz, de talán fölösleges nekem.

Válaszát előre is köszönöm!

Gergő

Kedves Gergő!

A Bravo valóban nem egy tucatautó, alig látni a forgalomban. Évi 5-6 ezres futáshoz teljesen fölösleges dízelt venni, hacsak nem érez ellenállhatatlan késztetést rá. Gazdasági érv mindenesetre nem szól mellette. Sok kockázatot nem látok benne, a Bravo nem egy ördöglakat. A benzinesek közül is inkább egy szívómotoros verziót vennék, mert abban turbó és a hozzá tartozó motyó hiánya miatt kevesebb a hibalehetőség.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.