Mennyire rohad a Vectra?

2013.10.23. 14:05

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tsztelt Nepperűző!

Jelenlegi autóm, egy 2001 év végi gyártású, 2002 tavaszán, Magyarországon forgalomba helyezett B Vectra Caravan (1,8, 125 LE). Alapvetően elégedett vagyok vele, kivéve, hogy sajnos megjelent rajta a rozsda. Pontosabban már akkor is volt rajta, amikor megvettem, 2010 őszén. Leginkább a két hátsó sárvédőív érintett a dologban, de a két első- és a csomagtérajtón is van korrózió. Valószínű, hogy kisebb-nagyobb sérülések is voltak valamikor, több jel is erre utal. Úgy döntöttem, hogy először és utoljára rendbe hozatom, de ha újra megjelenik a rozsda, akkor eladom. Árában, vagy kisebb hitellel vennék egy másik, hasonló kategóriájú autót. Kérdésem, hogy a C Vectrák milyenek korrózió szempontjából? Ezen kívül Toyota Avensis (1-es), Mazda 626 ami felmerült. Tud még ajánlani valamit, ami megbízható, nem rozsdásodik és legalább, a B Vectra mérete? Csak kombi és benzines jöhet szóba.

Tanácsait, előre is köszönöm!

István

Kedves István!

A B Vectráknak sajnos ez a fajta rozsdásodás típushibája. A C Vectra nem ilyen fenyegetett ebből a szempontból, az már egy sokkal jobb konstrukció, a rozsda nem jellemző rá. Az Avensis első generációjánál már előfordul néha rozsda, de az is ellenállóbb a rozsdával szemben. A 626-os Mazdánál már megint nagyobb eséllyel előfordul korrózió, különösen a hátsó kerékívek környékén és az ajtók alján. A 626-os utolsó generációjánál lehet még rozsdamentes darabokat találni, de nagyon meg kell őket nézni. A Ford Mondeo második generációja (2002-től), 1,8-as motorral szintén jó lehet Önnek, nem rozsdásodik, és óriási hely van benne.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.