Sportos autót családapának

2013.11.15. 13:38

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt szakértő úr!


Sportos autót szeretnék vásárolni, a keret 3.5 millió ft, ebbe benne kell lennie az átírásnak, egy év biztosításnak és az első szerviznek. Olyan 170-220 lőerősre gondoltam. Mivel feleségem és gyermekem is van, minimum 450 literes csomagtartó is kell, és 4 vagy 5 ajtós modell kellene. Amiket nézegettem:

Skoda Octavia RS 2.0 TFSI 200 LE
Skoda Octavia RS 2.0 PDTDI 170 LE
BMW 320i E90 (ez esetben egy tuningdoboz is kellene, és így 165 LE)
BMW 325i E90

Ezekre a típusokra gondoltam, az lenne a kérdésem, hogy összességében melyik lenne a jobb (ár/érték arány, vezetési élmény és fenntartási költség szempontjából)? Ilyen árban jellemzően 150 ezret futott példányokról beszélünk (elvileg...). Illetve, ha van jobb alternatíva, mi lenne az?
Köszönöm megtisztelő válaszát előre is!


Tisztelettel: Sándor

 
Kedves Sándor!
 
Ha a két modell közül kellene választanom, én BMW-t vennék, annak jobb a futóműve szerintem, és egy sportos autó akkor az igazi, ha hátul kapar. A tuning dobozt hanyagolnám, mi van akkor ha hiányzik öt lóerő az Ön által elképzelt 170 lóerőhöz? Semmi. A mérnök jellemzően nem hülye, az a motor nem véletlenül annyi lóerős, mint amennyi, ebbe az egyenletbe én nem nyúlnék bele. Ha mégis kevés, akkor gyárilag erősebbet kell venni. Fenntarthatóság szempontjából egy szívó benzines motor a legegyszerűbb, a karaktere miatt ez van legközelebb az Ön által kívánt sportossághoz, és ha úgy adódik ezt lehet rendesen nyelezni, bírja a fordulatot.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.