2013.11.30. 09:16

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 
Tisztelt Nepperűző!

Nejem keresgél egy első "tanulós" autót, és ismerősi körből ajánlottak neki egy 99-es automata Y-t, kevés kilométerrel.

Nem igazán ismerem a típust, így nem tudtam értelmes választ adni neki, ezért szeretném ezúton a nálam hozzáértőbbeket kérdezni, mire lehet számítani, mik a buktatói a típusnak.

Esetleg milyen más típust tudnak ajánlani a kategóriában félmillió alatt? (én a Swiftet ajánlgatom neki)

Legfontosabb szempont az olcsó és egyszerű fenntarhatóság lenne, magyarán ne kelljen vele túl gyakran szerelőműhelyeket látogatni (fogyasztás nem annyira lényeges, mert a futása igen alacsony lenne), és az automata váltó.

Köszönöm megtisztelő válaszukat.

Megyeri Csaba
 
 

Kedves Csaba!

 
A Lancia Y egy jó kis autó, nem szokott vele különösebb probléma lenni, egy nagyon egyszerű konstrukció, nem nagyon van, ami elromoljon rajta. Vályi Pista kollégánk feleségének is volt egy, ők is nagyon szerették. A Swift is jó gondolat, az alját kell megnézni a rozsda miatt. Jó lehet még a teljesség igénye nélkül az Opel Corsa B, Nissan Micra, Ford Fiesta is. Ezeknél a kis automata kocsiknál az a gond, hogy nincs belőlük választék, abból a kevésből lehet választani, ami a hirdetésekben szerepel. Ha egy ilyen szűk piacon van ismert előéletű kocsi, akkor hajrá, meg kell venni.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.