Ötajtós ferdehátút másfél millióig

2013.12.03. 10:25

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

A 24 éves szívó dízeles autónkat szeretnénk lecserélni és ebben kérném az Ön tanácsát, javaslatát.

Körülbelül 1,5 millió forint értékben keresek ferdehátú 5 ajtós autót. Évente kb. 15 ezer km-t autózunk 80% városban és 20% autópályán. Gazdaságos és egyben megbízható autóra van szükségünk kb. 10 évre.


Az alábbi használtautókat néztem ki:


- Ford Focus I 1.4 - 1.6 benzines (2002 utáni évjárat)
- Opel Astra G 1.4 16V (2005 utáni évjárat)
- Toyota Corolla 1.4  1.6 benzines (2005 utáni évjárat)

A fenti autók többségében már van 150 ezer km (vagy több) és kevés a visszakövethető autók valós története. Így a kb. 10 évesre tervezett használat során biztos, hogy lesz egy (vagy több) nagyobb összegű javítási kiadás. Ebből kifolyólag felmerült az új autó vásárlás is.


Az új autó ami még beleférne a költségvetésbe az a Dacia Sandero, vagy Sandero Stepway. Ennek ára 2 millió és 3,5 millió között van, felszereltség és motortól függően. Mivel a rendelkezésre álló készpénz nem fedezné a teljes vételárat, a különbözetet finanszírozással oldanánk meg a régi autónk beszámításával.


Kérdésem, hogy Ön szerint 10 évesre tervezett használatra melyik a jobb és gazdaságosabb megoldás?


Továbbá melyik motorral javasolná az új Dacia Sandero, Sandero Stepway?
- Benzines 1.2 16V 55kW/75LE
- Benzines 0.9 TCe 66kW/90LE (3 hengeres turbóval)
- Dízeles 1.5 dCi 55kW/75LE
- Dízeles 1.5 dCi 66kW/90LE


Köszönöm megtisztelő válaszát

Üdvözlettel: V.R.

 
 

Kedves Kérdező!


Az új autókat egyáltalán nem ismerem, ezért ezzel kapcsolatban tanácsot nem tudok adni. DE! Ha nincs ennyi pénze, akkor ne vegyen új autót, minek beledugni a hurokba a fejét, ha nem tartanak pisztolyt a fejéhez. Eszembe nem jutna a jelen gazdasági helyzetben, magánszemélyként hitelt felvenni egy új autóra. Az autó ára kőként zuhan le abban a pillanatban, mikor kiállítják a forgalmit a nevére, és még egy métert nem ment vele, viszont a hitellel évről évre csak nő a befektetett összeg. Annyiért vegyen autót, amennyi pénze van, illetve annyiért sem. Vonjon le belőle 200-300 ezer forintot, az jó lesz az első szervizre és téli gumi garnitúrára. A Focus, Astra, Corolla teljesen jó választás, én az Astrát tenném az utolsó helyre, az se rossz, de a másik kettő jobb autó.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.