2013.12.05. 11:05

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 
Tisztelt Becsületesnepper

Autó vásárlásra adnám a fejem, amire úgy max fél millióm van amibe az átíratási és egyéb költségeknek is bele kell férnie. Futárként dolgozom eddig a családi dieselt használtam főleg városon belül, meg a környező falukba. Hozzászoktam hogy ha koppanásig nyomom a pedált sem fogyaszt az autó sokat. Viszont most itt az idő, hogy autót vásároljak. Ha a szívemre hallgatnék akkor egy E36 Bmw-be ülnék bele, viszont racionálisan gondolkozva az okos döntés egy 1999-es évjáratú Mitsubishi Carisma 1.6 benzin. Ismerősömé, szóval az előélet garantált, mint ahogy a 154 ezer kilóméter is. Viszont félek hogy sokat fogyasztana városban ami nekem bevétel kiesést jelentene. Szóval a kérdésem. Érdemes-e ilyen autót venni, vagy bele lehet-e vágni egy használt diesel megvásárlásába ebbe a kategóriába? És ön ebben a fél milliós keretbe esően milyen autót javasolna?

Üdv
 
 

Kedves Kérdező!


Ha a szívemre hallgatnék, a versenyautómmal mennék a budira is, mert imádom, de a hétköznapokban egy VW Caddy-t használok, mert nekem egy szerszámra van szükségem. Futárként nem jó választás egy ilyen E36-os BMW, de a benzines Carismát sem nevezném praktikusnak. Ebben az esetben a fenntartási költségek felül kell, hogy írjanak mindenféle szabályt. Simán lehet használható öreg dízelt venni ennyiért. Az Ön autóját úgy hívják, hogy Citroen Saxo 1.5D vagy Peugeot 106 1.5D. Ezek elmennek 4 liter alatti fogyasztással is, ami nagyon fontos ebben a munkában, műszakilag egyszerű, mint Fekete Pákó, minden faluban meg tudják csinálni. Mondjuk csajozni nem lehet vele, az igaz, de a benzinkútnál állva mindent megbocsát neki az ember.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.