2013.12.10. 10:47

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 
Tisztelt Nepperűző!

Segítségét szeretném kérni autóvásárlás ügyben.
Kiszemeltjeim:
-BMW 5 (e60) 20i 20d 25d
-BMW 3 cabrio (e92) hasonló kis motoros
-Alfa Romeo 159 2.4d
-esetleg VW Passat CC

Minden autóból kizárólag autómata váltóst szeretnék 5-ös BMW-ből és Alfából csak sedan.
Nem megyek túl sok kilómétert egy évben, benzines lenne célszerű de ezekből a típusokból szinte csak dizel van.
Az érdekelne elsősorban, hogy e60-ból érdemes faceliftest venni? Jobb a butitott háromliteres mint a 2,5-ös? (525)

Alfa meg a csodálatos kinézete miatt alfa.  Sok időt kellene a szervízbe töltenem ha találnék egy 100ezer km-es 2.4est?
Ez nem egy eladhatatlan autó?

Fontos számomra, hogy a vásárolt autó valamennyire tartsa az árát ha esetlegesen 1-2 év múlva el szeretném adni és természetesen nem szeretném a fél életem szervizbe tölteni.
BMW-nél tisztába vagyok a szervizelési költségekkel :)

Ön mit ajánl?
Válaszát előre is köszönöm!

 

Kedves Kérdező!

Az Ön által felsorolt autók egyikéről sem beszélném le, mind szép és jó, az Alfa a kinézete miatt nekem különösen, bár nekem abból a kombi jobban tetszik. A 2.4-es multijet motor egy nagyon jó konstrukció, egyáltalán nem számít problémásnak. Nem gondolom,hogy különösebben sokba kerülne a szervizelése, és nem eladhatatlan, sok más embernek is tetszik, mert egyszerűen szép.
A BMW-nél nincs nagy különbség a butított és a valódi 2.5-ös között. Szerintem fontosabb az autó állapota, mint a facelift megléte. Minden autón, amit megtart  valaki, bukni fog egy jelentősebb összeget. Minél tovább megmarad az autó, annál többet, ez biztos, mint a halál. Ha az értékvesztésre kíváncsi, böngéssze a használt autós oldalakat, annyit fog bukni. Az E92 és a Passat CC is mind érzelmi alapú választások, próbálja ki őket élőben is, és azt vegye ezek közül, amelyik a legszimpatikusabb Önnek, amelyikben a leginkább el tudja képzelni, hogy jól fogja érezni magát.
 
Üdvözlettel,

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.