2013.12.11. 10:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 
Tisztelt Nepperűző!

A feleségemnek szeretnék egy kisautót venni városi, nem mindennapi közlekedéshez. A keret 900 ezer forint. Eddig két autótípust néztünk. Az egyik a Mercedes A140 és a VW Golf IV, mindkettő 2000-es évjárat. Utóbbi már volt nekem és szerintem nagyon jó. A Merci is jó lenne, mert jól fel van szerelve és tetszik is a feleségemnek, de én tartok tőle kicsit.
A kérdésem az lenne, hogy Ön mit szól ehhez a két autóhoz, mire figyeljek egyiknél-másiknál? Illetve Ön mást ajánlana-e inkább?

 
 

Kedves Kérdező!


Az A Mercinél a rozsdásodásra kell elsősorban figyelni, kivéve, ha Olaszországból jött az autó. Ebben az évjáratban már nagyon tudnak rohadnia a hátsó sárvédőívek, ajtók alja, éle. Műszakilag, feltéve hogy karbantartották őket, nem nagyon szoktak elromlani. A Golf IV egy egyszerű autó, mindenki ismeri, mindenhol meg tudják javítani, olcsó az alkatrész hozzá, hegyekben áll hozzá a bontott, után gyártott alkatrész. Műszakilag nem valami nagy kuriózum, de nem is erre van szükségük, viszont egy egyszerű, megbízható technika. A teljesség igénye nélkül szóba jöhet még a Toyota Yaris vagy egy Ford Fiesta is. Ha elég a kevesebb ajtó is, és csajos kocsi kell, akkor lehet egy VW Beetle is, az műszakilag egy Golf IV, csak más kaszni van ráakasztva.
 
Üdvözlettel,

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.