Első autónak BMW-t vagy Renault-t?

2013.12.14. 14:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 
Tisztelt Nepperűző!

23 éves egyetemista vagyok. A közeljövőben tervezem első saját autóm megvásárlását. Mindenképpen fiatalos, sportos autó szeretnék. Eddig kettő típus volt ami megfogott. Az egyik a BMW E36 328i coupe, a másik pedig a Renault Clio II 2.0 Sport. A kérdésem az lenne, hogy összességében melyik lenne a jobb választás? Fenntartási költséget, megbízhatóságot figyelembe véve? Vagy esetleg valami másik típus, ami elkerülte a figyelmemet? A keret kb. 900.000 Ft, aminek már magában kellene foglalnia az átírást és az első szervizt is.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Tamás

 

Kedves Tamás!

BMW-t ennyi pénzért lehet már venni, de ebben az árkategóriában szemet kell majd hunyni az autó egy-két kisebb-nagyobb hibája felett. A tip-top autó nem ennyibe kerül, és valószínűleg egy alaposabb szerviz elvégzése során derülhetnek ki még dolgok. A rozsdára oda kell figyelni az emelési pontoknál, sárvédő íveken, ajtók pereménél. A motorok tartósak, nem egy bonyolult szerkezet. A Clio Sportból sem túl nagy a választék ennyi pénzért, és általában a kínálat alja nem a minőség teteje, magától értetődő módon. Nemrég volt szerencsém egy ilyen Cliohoz, tüzes kis autó, meglehetős fürgeséggel mozgatja a kasznit. Én inkább a hátsókerekes autókat szeretem, mert azok elmennek erőből keresztben, de nem mindenki én vagyok, a Clio is vidám lehetőség. El kell menni megnézni ezeket az autókat, és a helyszínen kiderül mit árulnak ennyiért. Ezeknél az autóknál az átírás megközelítőleg 100-110 ezer forint, ehhez jönne még az első szerviz, ahol nyugodtan kalkulálhatunk még 100 ezer forinttal. Ekkor nagy dolgot nem találtunk, csak kicsit rendbe raktuk a kocsit, a legfontosabbakat megcsinálva. Ezeket levonva, a maradék 650-700, de inkább 600 ezer forintból lehet autót venni. Szerintem fölösleges 170-190 lóerős autókat megvenni elsőre, léteznek kisebb motorok is, kevesen kezdenek kétszáz ló felé. Én vennék egy kisebb motoros BMW-t vagy ha kis sportos kocsi kell akkor itt van egy kis olvasnivaló.
 
Üdvözlettel,

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.