Öreg Golfot öreg Civicre?

2013.12.20. 07:52

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 
Tisztelt Nepperűző,

Fiatal autótulajdonos vagyok, a családból rám maradt egy VW Golf II 1.6D typusú autó. Már jó öreg (23 éves) és felújításra szorulna. Az lenne a kérdésem, mennyire lenne érdemes egy Honda Civic 5-gen-re, vagy hasonlóra cserélni? Leginkább anyagilag érdekel a dolog, kissé tartok a szervizköltségektől, de a tulajdonosok állítják, hogy a bontott alkatrészek olcsók, és nem is romlékony a gép. Érdemes-e a profilváltást elkezdeni? Természetesen a golfnál nem lesz gazdaságosabb, csak a kiugró költségek miatt kérdezem.

A választ előre is köszönöm
Üdvözlettel: Zsolt

 

Kedves Zsolt!

A japán autókról sokan terjesztik, hogy hú de drága az alkatrész hozzájuk. Általában olyanoktól hallani ezt a bölcsességet, akiknek még nem volt japán autójuk, csak hallották valakitől, akinek szintén nem volt. Ebben van némi igazság, de jellemzően csak néhány speciálisabb alkatrész kerül sokba, a kopó alkatrészekből ugyanúgy nagy választék van utángyártott alkatrészekből, mint egy Golfhoz. A japán motorok híresek a tartósságukról, persze ez nem jelenti azt, hogy mindent kibírnak. Szervizelni ezeket is kell, de ha megkapják a megfelelő gondoskodást, van bennük hűtőfolyadék és jó olaj, akkor valóban szinte szétüthetetlenek. Nem kell tőle félni, de vásárlás előtt érdemes egy hozzáértőnek megmutatni az autót.
 
Üdvözlettel,

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.