Ford Mondeo helyett Volvo V70?

2013.12.23. 17:52

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 
Szia,

Az elmúlt 15 évben úgy alakult, hogy főleg Mondeokkal jártam és nagyon is szerettem őket, most elérkezett az idő hogy fiatalítsak és elkezdtem nézegetni a 2005 évjárat körüli Mondeokat, viszont a TDCi problémák miatt félek tőlük. Az autószerelőm nagyon rá akar beszélni a Volvo V70-re persze kicsit öregebbre, igy alig 2-3 évvel lenne fiatalabb mostani autónknál amiről feleségem hallani sem akar. Az a kérdésem hogy mi a jobb választás egy 2002-2003 V70 2.4 D5 vagy egy fiatalabb 2005-2006 2.0 TDCi Mondeo? Volvok mennyire rohadnak ebben a korban? Fenntartási szempontból mennyivel drágább?

Köszönöm,

Lajos

 

Kedves Lajos!

Ez a mondat kibökte a szemem: "igy alig 2-3 évvel lenne fiatalabb mostani autónknál amiről feleségem hallani sem akar." Kérdezze meg a feleségét, hogy akkor mi van, ha csak két-három évvel fiatalabb a kocsi? Kötelező mindig fiatalabb autóval járni, mert elvárják az emberek? Villantani kell a nagy "majd én a kocsimon keresztül megmutatom ki vagyok" játékban? Aki azt gondolja, hogy az autója miatt több lesz bárkinél, az csúnyán tévúton jár. Ha azért kell újabb autót venni, mert az újabb kevésbé romlik el, akkor is tévúton jár. Mutassa meg a feleségének mivel jár a szerkesztőség. Senkinek sincs új autója, de még fiatal sem, mégsem rohadnak le úton útfélen, és jól érzik magukat a sajátjukban. Visszatérve a kérdésben szereplő típusokra, a TDCi Mondeo befecskendező rendszere tényleg sérülékenyebb, ugyanakkor a baráti társaságomban több is fut hibátlanul. A Volvo V70 2.4-es motorjai nagyon jók, de vásárlás előtt nem árt tudni, hogy hányszor kerülték meg vele a Földet. Korrózió szempontjából nem különösebben veszélyeztetett típus, de persze meg kell nézni alaposan a kasznit. A kézi váltósnál kettőstömegű lendkerék csere lóg a feje felett, az automata váltósnál meg váltó javítás. Ez ugyanúgy áll a Mondeora is. A fenntartás szempontjából a legegyszerűbb megnézni a webáruházakban a kopó alkatrészek árait, és el lehet dönteni, hogy van-e rá pénze. Érdemes végignézni a Népítéleteket, esetleg Mondeo 1.8 benzin?
 
Üdvözlettel,
 

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.