Négymillióig jól felszerelt Priust?

2013.12.24. 14:46

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves István!

Segítségét és tanácsát kérem.

Jelenleg egy 2010.04. havi MB A160 Avantgarde autom. Jól felszerelt (navigáció, blt, esőszenzor, stb.) egyébként hibátlan autóval járok. Pappastól vettük (38 ezer km-rel, az Actros elad. igazg. járt vele) és csak márkaszervizben szervizeltetem, itthon és külföldön. (D,A) Szeretném eladni az autót és egy Toyota Prius-t vásárolni helyette. Kérdéseim: Itthon mennyiért adható el kb. (nem sietek) az autó, ugyanis ilyen felszereltséggel, paraméterekkel nincs a neten eladó autó. 85.000 km van az autóban, a bal első ajtóba sajnos belecsúszott egy figyelmetlen autós 2012 telén, gyári eredetivel és színnel és technológiával lett gyönyörűen javítva a Dukkolux (Gáldi János) kft-nél.

Lehet 4 millióig normális priust jól felszereltet itthon vásárolni? Gyanúsan olcsó az itthoni kínálat a némethez képest. Miért, ezek USA autók? Mindebben tud segíteni, azaz elsősorban a vételben?

Előre is köszönöm válaszát, üdvözlettel!

Attila

Kedves Attila!

Ezekre a kérdésekre, hogy mennyiért lehet eladni ezt vagy azt, elég nehéz válaszolni, mert nem láttam az autót. Ez olyan, hogy megkérdezem  öntől, hogy szép-e az én feleségem, de képet nem mutatok róla, csak elmondom, hogy két füle közt van a feje, azon haj, karban tartom, elől van a melle, hátul a feneke, és nő.

Eladáskor el kell dönteni, hogy eladni szeretné az autót vagy árulgatni, mert az utóbbi esetben bármennyit kérhet érte. Nem fogok számot mondani látatlanban, mert minden embernek mást jelent a jó állapot. Láttam más olyat, hogy három éves autót hibátlannak mondta az eladó magánszemély, és az elemek felén volt valami húzás, karc. Mikor rákérdeztem az autó hibátlanságára, akkor "ez nem új autó" volt a válasz. Mondtam neki, hogy kétszáz kilométert jöttem a kis hibátlanért, és próbáltam rávilágítani neki, hogy a magyarban mit jelent a hibátlan szó, de nem sikerült.

A Prius egy jó választás, és az újabb, már 1,8-as motorral szerelt változat már sokkal szebb, mint az elődmodell. Rápillantottam a hirdetésekre, és nyilván nem tanulmányoztam át alaposan a kínálatot, de így első ránézésre is találtam szépeket.

Hogy egy kereskedő miért adja annyiért az autót amennyiért? Gondolom, mert olcsóbban vette, mint amennyiért adja, és megéri neki. Egy átlag ember nem fog tudni annyiért autót venni, mint egy kereskedő, mert neki az a dolga, hogy olcsón vegyen autót. A fogorvos keres a tömésen, és én sem tudok annyiért alapanyagot venni, mint ő. Vannak emberek, akik ráállnak egy típusra, és fő csapásirányként azzal foglalkoznak. Kialakítják maguknak a beszerzési és alkatrész csatornákat, ismerik a típus gyengeségeit, náluk jobban nem fog venni senki olyan autót. Sajnos ugyanúgy nem tudok helyes ítéletet mondani a neten hirdetett autókról, mint ahogy az Önéről sem, mert azokat sem láttam. El kell menni megnézni az autókat, és a helyszínen kiderül, hogy híg-e az olcsó hús leve.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.