Kell-e félni a Ford dízeleitől?

2013.12.25. 14:04

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

4 főre emelkedett a létszám, új családtag érkezett és ezzel együtt ráeszméltünk, hogy bizony szűkös lett szeretett 5 ajtós 1.6 benzines Focusunk. A feleségem nem nagyon szereti a kombi autókat és én is vágyom egy tágas autóra, ezért a C-MAX-ra esett a választásunk.

Facelift utáni (2007-) autót szeretnék, max 2.2Mft értékben. Böngészem a kínálatot, de egyszerűen annyira kevés a benzines C-MAX, hogy megfordult a fejemben, hogy gázolajosat veszek. Nagyon vegyes üzenetek jutottak el hozzám a TDCI dízelekről. Van aki azt mondja vegyem meg nyugodtan csak tegyek félre javításra, van aki pedig a végeláthatatlan szívást látja benne. A DPF szűrő csere egy vagyon, de valakinek működik tisztítás után is vagy urambocsá' kikötve. (ezt biztosan nem akarom, akkor inkább DPF nélküli gyengébbet veszek)

Azt hozzá kell tennem, hogy évente 15-20ekm-t megyünk, viszont sok a nagyon rövid óvoda/iskola etap ami talán megint a dízel felé hajt (elvileg nincs túldúsítva, mint a benzines ezért kevésbé kopik).

Mit tanácsol? Esetleg valami tuti tipp a kategóriában más márkából?

Köszönöm előre is válaszát.

Kedves Kérdező!

Ezek a rövid ovijáratok nem tesznek jót semminek, de a dízelnek különösen nem. A dízel be sem melegedne mire beérnek az oviba, és már le is lenne állítva. Gyerek be az oviba, megint egy indítás, most már egy langyos motorral, majd irány haza vagy a munkahelyre. Addigra valószínűleg már bemelegedne, de már le is állítja. Később vásárlás, napi teendők, délután ovi, mindig visszahűl, folyamatos rövid járatok, mindig hideg motorral. Egy benzines jobban tűri az ilyesfajta használatot, mert hamarabb melegszik, kevesebb a hideg járat, ebből adódóan a kopás is kisebb. Nincs semmi baj a C-Max-szal, jó autó, ha az kell, én várnék egy benzinesre.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.