2013.12.31. 12:46

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző,

Unalomig ismételt kérdés, dízel kombi. Azért dízel, mert minden hétvégén lemegyünk a térképről,  plusz napi ingázás (évi 25-30 e km), azért kombi, mert a babakocsi akkora, mint egy Seicento, nem teljesen, de előbb teszem a mini Fiatot a mózeskosárba, mint fordítva. Mivel egész nap vezetek, így hajnalban és nap végén csak kényelmes ülésre és lágy rugózásra vágyom. Így kilőve a VW, Alfa (pedig a 156 Sportwagon nagyon tetszik). Viszont a Lancia Lybra és a Peugeot 406 kényelmesnek tűnik (Citroennek nem vagyok kibékülve a formájával). Elektronikus zűrök nem érdekelnek, most egy Fiatot hajtok, műszerfal akár a Karácsonyfa, beépített kopogó szellem, de indul, majdnem minden extrája működik mindig, ami meg nem, azon segít a reset, vagy a szerelő. Egyetlen dolog érdekel és senki nem tudott határozott véleményt mondani. A motor. JTD, HDI, illetve a pug félet SRTD.  Egy kettős tömegű csere belefér, ha kéthavonta kell elvégezni, eret vágok. A porlasztók sem zavarnak, ha nem pusztulnak, mint bébifókák a CO-tól. A keret 750 e HUF plusz 400 puffer, ha valami szétesik. Az a kérdés, hogy ebből meg lehet-e oldani ezen járművek üzemeltetését, vagy marad az ur TDI és heftöljek bele Volvo ülést?

Segítségét előre is köszönve:  Gábor

Kedves Gábor!


Az Alfa 156 Sportwagon egy gyönyörű forma, nem ment el felette az idő, ha néha látok egy szép állapotú példányt, a mai napig megkívánom. A Lybra egy furcsa forma volt már a maga idejében, nekem tetszett, de elég megosztó kocsi. A belső tér szép volt, nagyon  jók voltak az ülései, és a JTD motorok is probléma mentesnek számítanak. A 406-os Peugeot szerintem még a mai napig egy szép autó, különösen a facelift utáni modellek. Normális belsővel rendelkeznek, igényes anyag választás jellemző rájuk. Az autóban lévő két literes HDi motor elég megbízható, jól mozgatja a kasznit, nem eszik sokat. A kényelem egy relatív fogalom, akkor derül ki, hogy önnek mi a kényelmes, ha beleül az említett kocsikba, és megy velük egy karikát. Ezek közül nekem a Peugeot 406 tetszik a legjobban. Ebből az összegből már lehet találni jót, és a 400 ezer puffert sem kell feltétlenül elhasználni, marad még téli garnitúrára is.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.