Két autó helyett egy BMW-t?

2014.01.02. 10:13

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Totalcar!

Fiammal 2-en élünk egy háztartásban és, mivel én közel dolgozom ő meg távol és ráadásul nem is egy időben, ezért feleslegesnek érzünk 2 autót fenntartani. Egy 2008-as Suzuki Swift-je 60 e km-vel van a fiamnak, nekem pedig egy 2004 307-esem 91000km-vel. Mindkettő nagyon szép állapotban van, egyiknek sem volt még semmi komolyabb baja. Én a peugeot eladnám és megtartanám a swiftet, a fiam viszont mindkettőt eladná és ismerősétől 170 000 km-vel egy 320d bmwt szeretne venni. Az árat kétségtelenül fedezné nagyjából a 2 kocsi, 1-2 100 000 nem oszt-nem szoroz, a fiam szerint olcsóbb lenne ezt az egyet üzemeletetni, mint a másik 2-őt, mivel feleződne a biztosítás és szerinte kevesebbet fog fogyasztani és szerinte egy ilyen bmw-vel ha karban volt tartva akkor 400.000km-ig nem lesz semmi komolyabb baj. Az autó tényleg szép és nekem is tetszik, de nem tudom, hogy belemehetek e józan ésszel. Tényleg nem fog a szerviz és a gumik és egyéb költségek több pénzt elvinni?

Jenő

Kedves Jenő!

Fiatal embereknél eljön az a pillanat, amikor megcsípi őket a darázs, hogy mindenáron BMW-t akarnak. Azt hiszem ez a pillanat most jött el a fiánál. Jó autó a 320 D nagyon, és ha tényleg 170 ezer van a megvásárolandó autóban, az nagyon sokáig jó lehet, de itt van mindjárt két dolog, amire figyelni kell. Valóban nagyon jól fogyasztanak, és nem olyan drága a fenntartásuk, mint azt sokan gondolják. A gumi nem lesz drága, ha nem vesznek rá 18-as kereket, az alkatrészekről a webáruházakban tájékozódhatnak, és eldönthetik, hogy belefér-e Önöknek a költségvetésbe. A BMW körül elég komoly fórumok vannak, érdemes ott is olvasgatni.Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.