1,5 millióért jó választás a C Vectra?

2014.01.20. 14:07

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző,

Autó vásárlás előtt állok, a keret maximum 1,5 millió Ft, így maximum az 1,15 millliós autókat szoktam nézegetni, és hosszas gondolkozás után jutottam el a C Vectra-hoz. Volt a képben már Focus, Passat, esetleg még Fiat Punto is, ám ezek valahogy idővel mindig kikerültek a látómezőmből, és a Vectra maradt. Ennyiért nagyjából 10-11 éves autót lehet kapni, érdekes módon mindegyik kb 180.000 km-rel. Azért kell a Vectra, mert méretben ez lenne jó, családalapítás előtt állunk, nagyjából évente 15.000 km-t megyünk. Tudom, hogy ekkora éves futáshoz nem javasolják a dízelt, viszont a régebbi Vectrak úgy tudom a 2.0 DTI valamint 2.2 DTI-vel vannak szerelve, amik talán nem annyira bonyolultak, mint a CDTI-s társaik, persze az adagoló itt is egy költséges alkatrész lehet hiba esetén. Ezen kívűl még az 1.8-as benzines jöhet szóba, ami persze egyszerűbb, bár nyomatékban meg sem közelíti akár csak a 2 literes gázolajos társát. A kérdésem az lenne, hogy tud-e esetleg ismert tipushibáról, ami ezt az autót jellemzi, illetve ajánlja-e családi autónak, ami mondjuk még 5-6 évig szolgál, és természetesen az örök kérdés, megéri-e megvenni ezt a "régebbi" dízelt, vagy legyen a benzines? Előre is köszönöm a válaszát.


Kovács Jenő

Kedves Jenő!

Én inkább vennék CDTI-t, mint a régi DTI-t, de ekkora futás mellé inkább benzinest. Az Opel Ecotec motorjai esetenként ehetik az olajat, azért az olajszintet ellenőrizni kell időnként. Van baráti körben pont ilyen autó, és évek óta hibátlanul működik, az olajat sem eszi. Nem hiszem, hogy egy olyan országban, ahol 130-al lehet menni, különösebb jelentősége lenne a nagy nyomatéknak. Amire Önnek kell, arra teljesen alkalmas. Szóba jöhet még a Ford Mondeo, a Honda Accord vagy a Toyota Avensis is, de a Passat is jó lehet.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.