Mindent bíró Suzuki után mifélét?

2014.02.01. 08:42

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Üdvözlöm,

Édesapámnak szeretnék vásárolni autót, mivel májusban lejár a műszaki a 580 ezer kilométert futott 99-es 1.6 Suzuki Swiftről -jegyzem meg, gyári vízpumpával, bontatlan blokkal- s mivel kapott már rendesen, bődületes összeg lenne csak az, hogy átmenjen a vizsgán -karosszéria.

Szóval, az a tervem, hogy veszek az öregnek, amivel Salgótarján-Budapest távon közlekedhet heti öt alkalommal. Fogyasztás fontos, saját zsebből megy az utazás és nem ártana, ha valami olyan lenne, amibe hétvégén akár 5-en is beférünk, vagy egy mosógép el hozatala sem jelent gondot. Fontos a megbízhatóság, és szeretnék fiatalabbat, mint a Suzuki volt. Pénztárca: 1,5 milliót szánnék rá, ha nagyon siralmas a helyzet, 2 millióig elmehetünk.

Ön mit ajánlana?

Tisztelettel várom válaszát:

Ádám

Kedves Ádám!

Ha ennyit megy az édesapja, akkor mindenképp megérné egy dízelt venni. A régi Skoda Octaviákat a nagyon megbízható régi TDI-motorral szerelték, és az említett keret alatt van lényegesen, bár elég sok köztük a lefingott darab. Öt személlyel kicsit szűkös hátul, de nem kibírhatatlan, viszont a II-es Octavia már lényegesen nagyobb hátul. A II-esben lévő 105 lóerős PDTDI szintén nagyon megbízható, és vezetési módtól függően, tényleg elmegy öt liter körül. A csomagtere nagyon nagy, belefér két disznó meg egy anyós is. Egy mosógép még lötyögni is fog, azt ki kell ékelni egy anyóssal.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.