Sokat futott Mazda 6 megérheti?

2014.02.02. 17:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Autóm cseréjére szántam el magam. A régi Citroen Xsarám cserélném le egy fiatalabb, kicsit nagyobb autóra. Szívemhez a Mazda 6-os áll közel, a 2007-ig gyártott széria. Találtam belőle a közelben egy 2,0-ás CDH motoros, GT felszereltségű autót, amire a pénzkeret is elegendő lenne, és az autó is nagyon tetszik.

Akad viszont egy komoly probléma: az autóban 334 000 kilométer van. Igaz, végig márkaszervizben volt szervizelve. Nem vagyok benne biztos, hogy megérné-e így is megvenni az autót. Előjöhet vajon egy drága probléma (esetleg turbó csere?), vagy ez az autó még hosszú éveken és kilométereken keresztül megbízható társ lenne.

Esetleg más típusú autót tudna ajánlani maximum 2 millió forintig? Nem lényeges, hogy dízel vagy benzines az autó, csak elég nagy és tágas legyen.

Üdvözlettel

Balázs

Kedves Balázs!

A Mazda 6 nagyon jó autó, és ha folyamatosan karban volt tartva, még sokáig jó lehet. A 334 ezer kilométertől önmagában nem félnék, de egy turbó csere lehetséges valamikor a jövőben. Ez korántsem biztos, attól függ, hogy használta az előző gazda. A kettőstömegű lendkerék cseréje már lehet, hogy megtörtént ennyi kilométernél, ha nem akkor még az is Önre vár.
Első lépésként megkérdezném a szervizben, hogy ezen alkatrészek cseréje megtörtént-e már, csak utána kezdenék el tovább számolgatni. Hogy megéri-e? Minden az anyagiakon múlik. További opcióként jó lehet még egy Honda Accord (benzin, dízel), Toyota Avensis (benzin, dízel), Mondeo (benzin), Octavia (1.9 TDI, benzin) is.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.