BMW-t vagy átlagautót?

2014.02.12. 11:26

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

A kérdésem tárgya nem meglepő módon autóvásárláshoz kapcsolódik. A mára már teljesen legyilkolt 1995-ös 1.3-as swiftnek keresek utódot, és mint a címből is látszik, bizonytalan vagyok. Már régóta nagyon tetszenek a 316-os BMW-k... Viszont a racionális énem meg rendre vissza-vissza lapoztat velem a Focusok, 4-es Golfok hírdetéseire... Mert, hogy ugye azokból van újabb meg kevesebbet futott... Meg olcsóbb a szervízelése(?)... Az ilyen árban mozgó BMW-k meg biztos szétcsapott halottaskocsik, amire az árát mégegyszer rá kell költeni vétel után, ettől félek leginkább. A dilemmám tehát a fenti, a keret pedig 1M (+ ahogy a törvény mondja 200-am van még a szervízre ha kell). Kérem, segítsen a döntésben!

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv: Gábor

Kedves Gábor!

A BMW-ket még mindig körül lengi az, hogy mennyire drága fenntartani. Persze léteznek modellek, amiket nem olcsó, de egy ilyen 316-os egyáltalán nem egy ördöglakat. Az autóhoz lehet kapni után gyártott és bontott alkatrészeket, és a szerelőket sem állítja megoldhatatlan feladat elé. Egymillióért már lehet venni rendes autót, nem kell mindjárt "egy szétcsapott halottas kocsit" vizionálni. A BMW esetében a rozsdára kell figyelni, különös tekintettel a kerékívekre, jellemzően ott szokott megindulni a folyamat. A motorokkal jellemzően nincs baj, a futómű és egyéb kopó alkatrész árak sem az égben vannak. A Focus szintén jó választás, megbízható, autó, de ha a BMW-ért dobog a szíve, akkor ez nem fog annyira tetszeni. Nyugodtan megveheti a BMW-t, persze ésszel és körültekintően.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.