Ford Focus vagy Opel Zafira?

2014.02.13. 12:54

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Totalcar!

Dilemmában vagyok autóvásárlás terén. Ford Focus 1.4 Ambiante (5 ajtós, de nem kombi, benzines) vagy Opel Zafira A 1.6 (autógázos)?

Mindkét autó mellett szólnak érvek. Családapa vagyok, jelenleg egy gyerkőc van, de 1-2 éven belül tervezzük a következőt, így mindenképpen 5 ajtós változatot és aránylag tágasabb csomagtérrel rendelkező autót szeretnék. Fontos számomra a fogyasztás, a vezetési élmény, a viszonylag olcsó árkategória és a külső megjelenés, és persze nem utolsó sorban a fenntartás, olcsóbb alkatrész. Mindkét autó, ha millió alatt szeretnék hozzájutni, akkor 10 évesnél nem nagyon találok fiatalabbat, de talán ez nem is elvárás számomra. Viszont 15 évnél nem akarok idősebb autót, minimum 2000-es évjáratot. Tudom, hogy az általam választott két autó nagyon külömbözik egymástól egymástól, mégis nehéz a döntés. Az ön segítségét szeretném kérni, hogy milyen érveket tudna mondani a Ford, és milyen érveket az Opel mellett, illetve Ön melyiket választaná.

Köszönöm,

V. Csaba

Kedves Csaba!

Ha fontos a vezetési élmény, akkor ezt nem fogja megkapni, sem az 1.4-es Focus-tól, de pláne nem a Zafirától, legyen az 1.6-os, vagy nagyobb, de gázos. A Focus nagyon jó autó, nem szokott elromlani, elég jó futóműve van, a kettő közül még talán ebben van némi élmény a futóműve okán, de a motorerő miatt biztos nem. A Zafira egy csapatszállító, nem az élményre van kihegyezve, nagyon nem. Elmegy A-ból B-be, nagy a csomagtartója, de ennyi, nem több. Én egy gyerek mellé a Focus-t venném meg, aztán, ha a második gyerkőc érkezésekor ez kicsinek bizonyul, még mindig lehet cserélni.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.