Egy 7-essel boldog leszek?

2014.02.20. 10:39

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 
Tisztelt Nepprűző!

Gábor vagyok, 24 éves és autóvásárlás előtt állok, ezért szeretném a segitségedet kérni. Jelenleg Ausztriában élek, így olykor megesik, hogy 7 órát is vezetek amire hazaérek. Ezért egy olyan autóra lenne szükségem, ami borzasztó kènyelmes és masszív. Nem vagyok egy átlagos alkat, ezért az autó sem árt, ha kitűnik a tömegből. Ha már kényelem, akkor egy automata, mégpedig egy dízel. Az autóra 3,1 milliót szánnék maximum, igazából van is kiszemelt, a 730-as BMW. Találtam is párat 2,8 - 3,1 millió környèkèn, a 2005-ös évjáratból. Ee nem nagyon vagyok otthon a BMW-ben. Azt tudom, hogy nem annyiba kerül a fenntartása mint egy Suzukié, de valószinűleg nem is leszek olyan fáradt a hosszú út végén. Az 5-ös is szóba került, de a 7-es sokkal jobban tetszik.

Tehát a kérdésem az, hogy boldog leszek-e a 730d-vel, vagy esetleg van más autótipped?

Előre is köszönöm a választ.

Tisztelettel, Gábor

Kedves Gábor!

A hetes BMW egy nagyon jó autó, és a Suzukiból nézve az egy hipertér ugrás. Motorja, váltója elég megbízható, de az időszakos ellenőrzéseket, cseréket illik komolyan venni. Apró elektromos nyűgök előfordulhatnak, mivel tele van kábellel meg konnektorral.
Vásárlás előtt érdemes keresni egy szervizt, ahol átvizsgáltatja az autót, mert itt néhány, az előző tulajdonos által elhanyagolt apró bibi elég sokba kerülhet. Nem kell feltétlenül márkaszervizbe rohanni, van jó néhány vállalkozás, akik kizárólag BMW-k javításával foglalkoznak. A BMW körül elég élénk fórum élet van, érdemes ott is tájékozódni.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.