2014.02.23. 10:02

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepprűző,

Családi kombi vásárlása előtt állok és nem jutok megegyezésre magammal.

Az egyik jelölt egy Ford Focus, 2008 körüli, 1.6-os benzines motorral. Biztos, hogy praktikus, jó autó, de nekem jobban tetszene egy szintén 2008 körüli (legrosszabb esetben 2006), 1.8-as, benzines Peugeot 407 SW. Szerintem gyönyörű autó, viszont elég sok rosszat hallani a francia autókról.

Mennyire lenne hiba az oroszlánt választani? Hiba lenne?

Köszönettel,
P

Kedves Kérdező!

A 407-esnek van egy csappantyú a fűtésrendszerében, ami el szokott törni, és nincs fűtés. Akkor műszerfal ki, alkatrész csere, nagy munka, az alkatrész sem olcsó. Kisebb-nagyobb elektromos zűrök előfordulhatnak, a motorokkal jellemzően nem szokott baj lenni. Ismerek olyan 407-est, ami teljesen probléma mentesen üzemel évek óta, ugyanakkora a népítéletekben nem mindenki elégedett vele feltétlenül. Jól néz ki, szép anyagokat használnak belül is, jó érzés benne ülni. Érdemes lenne megkeresni egy márka specialistát, hogy mik a buktatók. A Focus megítélése már jobb, egy probléma mentesebb élet ígéretét vetíti előreerre a típusra em jellemzőek az elektromos zűrök. A fehér kombik a 2008-2009-es évjáratok körül nagy eséllyel ex rendőrautók, azokat kerülném. Nem rosszak azok sem, kilométer sincs bennük túl sok de a későbbi eladhatóságuk nem túl jó, mert nagy mennyiségben kerültek a piacra, és mindenki tudja róluk, hogy rendőrautók voltak. Amúgy nagyon jó kis kocsi a Focus.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.