2014.02.27. 11:30

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Autóvásárlás előtt állok és egy kissé tanácstalan vagyok. Nem tudom hogy mit érdemes illetve mit nem érdemes megvenni. Maximum 1.100.000.- forintért terveztem autót venni.

Amire szükségem lenne, az egy viszonylag tágas, dinamikus autó. Motorja lehet akár dízel akár benzin, a lényeg hogy megbízható legyen, szervizköltségei ne legyenek az egekbe. Köbcenti max 2200-ig. Az autó évjárata ne legyen 2000 előtti. Amiket én néztem: Ford Mondeo, VW Passat, Opel Vectra C, BMW 320d. Nyilván sok gyártó kimaradt, elsősorban ezek jutottak eszembe, de nem zárkózom el semmi elől. Elsősorban azt szeretném megtudni, hogy te mint szakértő, melyik autót ajánlanád, és milyen motorral?

Válaszod előre is köszönöm!

Üdv!

Kedves Kérdező!

Az Ön által felsorolt autók szinte mind megfelelnek a kritériumoknak egy kivétellel. A BMW 320 D lényegesen kisebb belül, mint a többi említett autó. nagyon jó kocsi az is, de vásárlás előtt azért tennék egy üléspróbát, hogy a rendelkezésre álló hely elég-e. A BMW-ből az 5-ös széria fele meg a többinek, és nem félnék megvenni a benzinest sem. A Mondeót inkább benzines motorral venném, mert egy 400 ezres befecskendező rendszer felújítás nem növeli meg az autó értékét jelentősen, és a kedvünk sem lesz feltétlenül jobb tőle. A Passatnak jó az 1.9-es PDTI motorja is és a benzines is, A Vectrát vagy az 1.9-es multijet motorral venném vagy benzinessel. A benzinesek közül mindenképp szívót vennék. A 2.2-es nagyon jó, nyomatékos motor, és annyit fogyaszt, mint egy 1.8-as, de a népek még a régi beidegződésből adódóan félnek a két liter feletti motoroktól, pedig már rég a teljesítmény után fizetünk.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.