Jobbkormányos autót Magyarországon?

2014.03.13. 07:56

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!


Ma bekukkantottam telephelyére. Ezt folytatva szeretném  megkérdezni, hogy mi a véleménye az angliai használtautók magyarországi üzembehelyezéséről és használatáról? Milyen terheket vállal, aki erre a kompromisszumra vállalkozik?

Előzmény annyi volt, hogy pályakezdő fiam angliai autó vásárlását most vezényeltem le internetes keresés és telefonos távirányítás útján, sikeresen, egy Honda Jazz végeredménnyel. Elég jól belelátok most az ottani vásárlási lehetőségekbe.

Üdvözlettel
Sándor

Kedves Sándor!

Az angliai árak lényegesen az európai alatt vannak, ezért csábító lehetőség sokak számára. A fogalomba helyezéssel nincs gond, simán megoldható. A használatával kapcsolatban Önnek kell mérlegelni, hogy jó lesz-e. Maga az autó kezelése könnyen megszokható, nem igényel különösebb képességeket. Az előzés nehezebb dolog, mert a másik oldalon ül, nehezebben vagy egyáltalán nem tud kinézni egy teherautó mögül. A parkolóba való behajtásnál nem fogja elérni az automatából kijövő jegyet, illetve minden olyan dolog problémát fog jelenteni, amikor a bal első ablakon kell kinyúlni valamiért. A majdani eladáskor jelentősen csökken a potenciális vásárlók száma. A "jelentősen" kifejezést úgy értem, hogy a kutya nem fogja felhívni, kivéve a bontósokat, és majd gombokért fog megválni az autótól, csak már valaki vigye a háztól. A bontósnak viszont jó lesz. Ilyenkor az emberek azt szokták mondani, hogy nem eladásra kell a kocsi, hanem magamnak. Igen, de egyszer minden kocsi eladó lesz, és akkor szívni fog. Nagyot. Nekem nem kéne, de Ön tudja.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.