Harmadik autónak nagyon takarékosat

2014.03.27. 14:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületes Nepper!


A családban 3. autónak kellene egy alacsony fogyasztású valami, amit felváltva vezetne a friss jogosítványos fiam, a vásárolni elruccanó feleségem, és én is, amikor vidéken egyedül van dolgom. A havi megtett kilométer (főleg nyáron) 6-700 km, kb fele város. Nem félek a dízeltől, (mai napig visszasírom a Golf I 1.5 d-t). Suzuki Alto és Volswagen Lupo 1.7 SDI között vacillálok. Mindent elolvastam, de nem tudok dönteni. Segítene?

Köszönettel,
Imre

Kedves Imre!

A Lupót én is nagyon kedvelem, nekem is volt egy 3L, meglepően nagy hely van benne elől, igaz egy kicsit szervizigényesebb, mint az 1.7SDI. Ha a VW Lupo 1.7 SDI-n gondolkodik, gondolkodjon Lupo 1.4 TDI-n és a Polo 1.9 SDI-n is. Szintén nagyon problémamentes és takarékos a Citroen Saxo/Peugeot 106 1.5 D is. Az 1.5-ös dízelek kimondottan keveset fogyasztanak, elmennek akár négy liter alatt is.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.