Kis haszonjárműből dízelt vagy benzinest?

2014.03.30. 09:03

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Üdv,


bővül a család, ezért egyterűt szeretnénk venni. Kinéztem egy Caddy-t 2006/10. havi 1,6 benzin és egy Renault KAngoo-t, ami 2008/5.havi.
Úgy tudom a sima 1.6 szívó benzin jó motor, de mi van a dci-vel? Mégiscsak két év van köztük és egyhamar nem fogunk tudni autót cserélni.
Köszönöm a választ, tanácsot.

Üdv,
Róbert

Kedves Róbert!

A dízel vásárlása előtt olvassa el ezt. Mindkét felsorolt autó kicsit teherautós, mivel abból lettek kialakítva, de a Caddy lényegesen kulturáltabban adja elő ugyanazt, az inkább hasonlít egy személyautóra. Szeretnék visszakérdezni, hogy mi van akkor, ha az autó két évvel fiatalabb? Nem attól megbízható egy autó, hogy mennyi idős, hanem attól, hogy milyen konstrukció, és hogy volt karbantartva. Nekem egy 2002-es SDI Caddy-m van 335 ezer kilométerrel, és semmi baja, és karbantartva, nagy eséllyel nem is lesz, még 600 ezer kilométer múlva sem. Ha sokat mennek, úgy értem 20-25 ezer körül, akkor egy Caddy 1.9 PDTDI-t vennék. Ha sokkal kevesebbet, akkor jó lehet egy benzines is, akár a Kangoo is.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.