Corollámat Avensisre, esetleg Galaxyra?

2014.04.02. 16:31

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Helló!

Nem tudok dönteni, kérek segítséget! Van jó döntés?

Van egy 2006-os Toyota Corolla Verso 2,2 D4D. Gyári navin, automata váltón és bőrülésen kívül minden benne van. Újonnan vettem, most lépte át a 280000 km-t. Napi 100-120 km-t használom munkába járásra, autópályán és M0-n fele-fele arányban. Ezen kívül a családot viszi kirándulni, bevásárolni, nyaralni... Szóval teszi a dolgát. Fogyasztása 5,2-5,5 liter. Szűrőket, olajat rendben megkapja. Komolyabb javítást nem igényelt.

Most interneten 1,5-1,9 millió között hirdetik a hasonlókat, hasonló bevallott kilométerrel. Ésszerű lenne most ennyiért kiszállni, és venni egy 3 év körüli dízel Avensis-t vagy Ford Galaxy-t? Vagy megtartani még vagy 3 évig, de felvállalni, az esetleges nagyobb javítási számlákat és azt, hogy akkor 380-400000 kilométerrel már szinte semmit nem adnak érte, és jobban zsebbe kell nyúlni egy cseréhez?

Nyilván van érzelmi és racionális döntés. Kívülállóként hogyan döntenél?

Üdv!

Csaba

Kedves Csaba!

Én még most eladnám, és vennék egy Avensis-t.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.