2014.04.03. 12:46

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 
Kedves Nepperűző!

Olyan autót keresnék, amibe befér 5 személy+ nagyméretű kutyadoboz 100x80x71cm, plusz még egy kisebb. Esetlegesen úgy, hogy a hátsó üléssorból -1 ülés. Tehát külön kellene hajthatónak lennie. Kis városi utakra és alkalmanként hosszabb autózásokra (600-700 km) kellene, kutyástól. Kevés fogyasztással városban. Ami van rá az kb. 800-900.000 Ft. Tágas raktér kellene, ezért nem kombiban gondolkozom, hanem, olyanban amiben doboztetőre is tudok még pakolni.

Megbízható autó kell, ami nem hagy cserben pár száz kilométer után, könnyen szervizelhető. Strapabíró, a kutyák miatt, bár általában dobozban utaznak. A legfontosabb még, hogy klímás legyen (az ebek miatt). Ami még szempont lenne, hogy a hátsó ajtó(k) tolóajtó legyen. De ez nem feltétlenül kitétel. Mi az amit erre ajánlani tudnál? Mennyi kilométerig érdemes venni?

Köszi a segítséget

Enikő

Kedves Enikő!

Kell a nagy csomagtér, de ne legyen kombi, nagy legyen, de egyen keveset a városban, hátsó ajtó tolóajtó legyen. Ez egy Citroen Berlingo vagy Peugeot Partner leírása 2.0 HDI vagy 1.9-es régi dízel motorral. A csomagtere teherautós, igénytelenebb anyagokkal, karmolhatják a kutyák. Nagyon sokszor elmondtam már, hogy nem kilométeróra állást veszünk, hanem állapotot. Ha talál egy szemmel láthatóan jó állapotú darabot, aminek relatív sokat mutat az órája, azt is meg lehet venni, ha az ára ezt tükrözi.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.