Benzines vagy dízel Golf IV-et?

2014.04.07. 13:45

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!


Hosszú gondolkodás és némi készpénz összespórolása után elhatároztam, hogy vásárolok magamnak egy autót. Leginkább 2-3 hetente kb. 600-650 km megtételére használnám és a zord időjárás beköszöntével munkába járásra. A kiszemeltem a VW Golf IV, mivel ahogy most látom ezek az autók még jó pár év után is úgy ahogy értékállóak. A kérdésem a következő. Melyik motorral érdemesebb megvenni egy ilyen autót? Mindenfélét hall az ember: "az 1.4 és 1.6 benzinesek eszik az olajat", "a PD TDI drága mulatság ha elromlik", bár melyik nem az ilyen esetben. Megfelelően szándékozom karban tartani leendő járművemet, legalább 3-4 évre terveznék vele. Ön szerint az 1.9 TDI (110 Le) vagy az 1.6 benzines a megfelelőbb választás?

Köszönettel,
László

Kedves László!

Ha ilyen hosszúakat is megy, akkor egy jó kis TDI-t vennék. Nem kell ragaszkodnék a 110 lóhoz, bár ez néz ki jobban a forgalmiban, de a 90-es megbízhatóbb. Ez ebben az esetben nem azt jelenti hogy a 110 lovas egy probléma halmaz, mert az is nagyon jó, de a gyengébbik egy picit egyszerűbb, jobb. A TDI jobban is megy, az autópálya tempót is jobban bírja, kevesebbet is eszik.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.