Negyedmillióért mit vegyek?

2014.04.14. 12:59

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!


Szeretném a segítségét kérni. A közeljövőben autót szeretnék venni, és nagyon sok fajtán gondolkodtam, de nem tudok dönteni. Még azt se, hogy diesel vagy benzines legyen. Egy biztos, hogy 250000 Ft áll kb. a rendelkezésemre. Persze vannak kinézettjeim: dízel: Peugeot 405 1.9D, Ford Escort 1.8D, Ford Mondeo 1.8TD, Renault Clio és 19-es 1.9D; benzines: Mitsubishi Lancer 1.3; Opel Astra 1.4 60Le vagy 82Le. (Suzukit nem szeretnék venni, de bármi mást, amit mond érdekel.

Tisztelettel: Krisztián

Kedves Krisztián!

Az ilyen olcsóbb autóknál már inkább a benzinest nézném, de azért vannak kivételek, ilyen például a Peugeot 1.9-es dízele vagy a VW 1.9-es dízele. Ha nincsenek széthajtva még sokáig lehet őket használni. Ha már a Peugeot- nál tartunk a 306-os is jó lehet, esetleg Citroen Xsara, Saxo, ezeknél a hátsó futómű a kritikus pont, arra kell figyelni. Érdemes elgondolkodni a III-as Golfon, Ventón. Az Ön által említett F Astra és Clio is jó, nem feltétlenül csak a dízel, az 1.4-es benzines is mozgatja azt a kis autót. További lehetőségek a Nissan Micra, Almera, Mazda 323, Toyota Corolla, stb. Ezeknél az öreg autóknál a legnagyobb ellenség a rozsda, arra kell a legjobban odafigyelni, de persze a többit sem lehet figyelmen kívül hagyni.

Érdemes elolvasni ezt a cikket a témában.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.