2014.04.22. 14:38

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperuzo!

Kicsi, városi, de stílusos és megbízhato autót szeretnék vásárolni a közeljövőben ami egyrészt a budapesti forgalmat lazán a vállára pakolja, másreszt bírja az M7-es viszontagságait is.

Keret: 2 millió (plusz átírás, stb)
Eddigi lehetőségek:
Mini Cooper S (2004-es évjárat)
Peugeot 207 / 207 CC
Skoda Fabia RS
Ford Fiesta ST

Nyílvan a Mini került első helyre, nem véletlenül lenne nagy becsben. Bár ez az autóimra általanosságban igaz. Amennyiben ideje engedi, kérem mondja el vélemenyet, hogy milyen meregszakban érdemes gondolkozni, mik lehetnek a buktatok egy-egy ilyen felpöccintett városi autón.


Elore is nagyon koszonom!
Udvozlettel,
Dani

Kedves Dani!

A 2004-es Cooper S még kompresszoros, nem az 1.6 turbós, olyat akkor se vegyen, ha tízen biztatják. A kompresszoros egy jobban sikerült konstrukció, de nem egy szívó benzines Corolla, kell majd rá költeni. A Fabia RS "sport autó" létére csak dízelben van, de jó, megbízható technika. A Fiesta ST-ben egy két literes szívó benzines van, sajnos még nem volt hozzá szerencsém, de az alap Fiestából kiindulva különösebb aknától nem tartok ebben az esetben sem. A 207 CC-t sem ismerem közelebbről, de a 206 CC-nek nagyon zörgött, nyüszögött a teteje, ezt a 207 esetében állítólag már kiküszöbölték. A Peugeot CC esetében mindenképpen győződjön meg a tető tökéletes működéséről, ha nem jó, vagy csináltassa meg az eladó vagy hagyja ott. Ha az eladó azt mondja, hogy semmiség, csak meg kell vulkanizálni tejeszacskóval, és jó, ne higgyen neki, ha csak apróság,  akkor javíttassa meg. Egy ilyen nem működő tető javítása óriási szopóroller lehet, sokan hozzá sem mernek nyúlni, azt aki hozzá mer nyúlni, meg kell találni, nem biztos, hogy olcsó lesz, illetve biztos, hogy nem lesz olcsó. Ha alkatrész kell, akkor nagy eséllyel csak a márkaszerviz, és lehet, hogy csak mechanikát tud venni egyben, aranyporért vagy hónapokig szaladgál bontott tető után.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

 

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.