Német után legyen koreai?

2014.05.17. 08:01

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Évek óta Opel Astraval járok, volt már G-től kezdve H-ig minden típus a birtokomban 1.6-os benzines és 1.7-es dízel is. Általában 3-4 éves autót veszek és 7-8 évesen cserélem újabbra. Nem is volt sosem nagyobb gondom az autókkal, ismerve a korlátait megbízhatóan elvittek mindenhova és vissza is hoztak onnan.

Idén ismét váltani szándékozom a 2006-os 1.7-es dízel Astrát, de felmerült bennem hogy annyi jót hallani a Kia Ceed-ről és a Hyundai I30-ról is. Nincs egy ismerősömnek sem ilyen ezért kérnék tanácsot hogy javasolt-e ilyen típusokra váltani? Évi 14-15 ezer km-t megyek vele, fele város fele vidéki autózással. Azon is elgondolkodtam, hogy már nem is lenne érdemes dízelt venni, mert rendszeresen drágább a gázolaj mint a benzin és a dízel autó is drágább mint a benzines. 2,2 millió lenne a felső határt, amiből egy 3-4 éves autót vennék.


Előre is köszönettel
Attila

Kedves Attila!

Mindkettő koreai nagyon megbízható autó, egyértelműen érdemes rajtuk gondolkodni, nem véletlenül vállal rá a gyár hét év garanciát. Ekkora éves futás mellé nem feltétlenül éri meg dízelt venni, de a Ceed és az i30 esetében lehet, hogy igen. Ezekben nincs kettős tömegű lendkerék, mint általában a dízelekben, és a befecskendező rendszerük is elég stabil. A spritmonitor.de oldalon tájékozódhat a fogyasztásukról, és kiszámolhatja, hogy megéri-e Önnek a dízel a drágább üzemanyag mellett is. Ha sokat megy rövid távokat a városban, akkor inkább a benzinest vegye.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

 

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.