Első autónak olcsót városba

2014.05.18. 13:52

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Alapkoncepció: testvérem a jogsi megszerzése óta nem igazán vezet(ett), csupán ha muszáj, mert mi van, ha megtöri alapon.

Probléma: bagóért keresnék neki megbízható, KICSI (könnyű parkolhatóság miatt) autót szervókormánnyal, és ha van rá mód vezetőoldali légzsákkal. A cél olcsón megbízható városit/városkörnyékit venni, amivel havonta maximum 600 km-t megtesz (kizárólag városban és autóúton) és nem eszi le a gatyáját, ha már ő fizeti az üzemanyagot. Itt fixálnám le, hogy maximum 300 ezerig keresek. Nézegettem '99-es Nissan Micrát, ugyancsak '99-es évjáratú 1,2-es benzines Opel Corsát, néha Ford Kát. Esetleg Ön mit ajánlana (nem feltétlenül ezek közül)?


Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Bálint

Kedves Bálint!

Az említett típusokon kívül ilyen árban van még a Suzuki Swift, sose romlik el, a Citroen Saxo, Peugeot 106-os is. A Ford Ka esetében a rozsdára kell különösen odafigyelni a tank ajtónál sárvédőknél. Írja, hogy nézegette a 99-es Micrát és Corsát. Értem én, hogy vonzóbb a minél fiatalabb autó, de állandóan mondom, hogy állapotot, és nem évjáratot veszünk. Mi van akkor, ha 96-os egy kocsi, de jobb állapotban van, mint egy 99-es?Ennyi pénzért ne válogasson az ember, csak az számít, hogy milyen az autó. Ha 88-as, de olyan, mint az álom, akkor azt kell megvenni, és vigyázni rá. Ezek közül, az árához képest a Nissan Micra a legkifinomultabb autó, én azt venném, ha találnék belőle egy jót. Ha nem találnék jó Micrát, akkor azt, amelyikből a legjobb állapotút találom, nagyon mellényúlni egyikkel sem lehet.

A témához szorosan kapcsolódik elsőautó-tanácsadónk második része.

 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

 

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.