2014.05.27. 07:18

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!


Első autóm megvétele előtt állok. Jogosítványom már 10 éve van és jó pár ezer kilométert beletettem a család szeretett Volvo 850 TDI kombijába (már több mint 1.2 millió kilométernél tart). Dízelen szocializálódtam és magamnak is dízelt szeretnék. A keret 600 ezer HUF. Hétvégi autópályás ingázásra használnám. 2000 körüli Fiat Stilokat néztem, de nem tudom mennyire megbízhatóak... Esetleg Volvo S40? Bármilyen más típus ami szóba jöhet? A legfontosabb a megbízhatóság és olcsó utánpótlása az alkatrészeknek.


Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Ádám

Kedves Ádám!


Ha a Volvót már ismeri, akkor egyik opciónak mondanám a 850 TDI-t, gondolom nem kell részletezni miért, bár ennél az autónál az a probléma, hogy kevés van, amit megfelelően karbantartottak volna. Az alacsony piaci jelenlét miatt nem lehet válogatni belőlük, pedig nagyon jó autók. Jó lehet még egy Seat Ibiza, Cordoba, Toledo, Golf III TDI, Passat 94-97-ig gyártott szériája, a mechanikai részek probléma mentesek, ezeknél a rozsdára kell figyelni. Óriási a választék belőlük, olcsó az alkatrész, elterjedtségük miatt sokan értenek hozzájuk. A Stilo nem lett egy nagy siker, pedig szerintem jobb autó, mint a piacon elfoglalt pozíciója mutatja. Eszembe jutott még a Toyota Carina, a Citroen Saxo/Peugeot 106 1.5-ös dízele.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

 

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.