Autót, ami imponál az ügyfeleknek

2014.05.28. 06:37

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!


Autóvásárlás előtt állok, amire nagyjából 1,5 m. Ft. a keretem, az átíratás költségein felül.

Szakmámból kifolyólag sok esetleges leendő ügyfél lát mozogni az autómmal, ezért fontos számomra az, hogy az autóm is azt mutassa: profi vagyok abban amit csinálok. Szintén marketing szempontból az sem baj, ha kicsit különleges az autó és mindenképp modernebb, időtálló forma legyen. Ezt tekintve biztos vagyok benne, hogy nem akarok menőzős, "maffiás" (Mercedes, BMW), vagy suhancos (Honda Civic, Swift és társai) benyomást keltő autót.

Kritérium még a tágas beltér lényegében csak a vezetőülés tekintetében, hogy a 190 centimmel kényelmesen elférjek. Általában egyedül utazok és a csomagtartó nagysága sem nagyon fontos. Természetesen esetemben sem maradhat ki a kedvező fogyasztás és fenntarthatóság fontossága. Egyébként túlzottan sok km-t nem megyek. Inkább hétvégén 1-1 hosszabb út, hétköznap pedig rövidebb távok, így nem feltétlenül ragaszkodnék a dízelhez.

Amik eddig tetszenek:

Honda Accord
Saab 9-5 (erős bizsergés a forma láttán)
Ford Mondeo

De ha ezeken kívül van még ötlete azt nagyon szívesen meghallgatnám.


Köszönöm!
Péter

Kedves Péter!


A Honda Accordot én is nagyon szeretem, jól néz ki, nem romlik el, és a benzinesek sem szik le az ember fejét. A 9-5-ös már sokkal több gondoskodást igényel, olyan, mint egy Alfa, folyamatos odafigyelést és karbantartást igényel, akkor jó. Vannak a márkának hívői, akik megbocsájtják az autónak, hogy többet kell költeni rá. Mondeo szintén megbízható autó, óriási helykínálattal, ebből mindenképp benzinest vennék. Nálam Honda, Ford, Saab a sorrend.

 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

 

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.