2014.05.31. 13:00

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper!

Szeretett, 98-as évjáratú 1,4-es G Astrámat sok évi szolgálat után lecserélném.

Keretfeltételek:

- 1-1,5 M Ft vételár + költségek
- 195 cm magasságommal kényelmes legyen hosszú utakon is
- Ne legyen lomha
- Megbízható legyen, és lehetőleg ne kapjak agyvérzést a szervizköltségek árszínvonalától

Eddig szóba jött:

- Opel Signum 2,2 benzines és 1,9 dízel
- Ford Focus 1,6 TDCI
- Audi A4 Avant 1,8 turbó (itt bizonytalan vagyok, benzines, vagy dízel lenne jobb választás)

A dízelektől tartok, mivel aggódok, hogy az előző tulaj felelőtlen használatából kifolyólag 10 ezer km után megáll alattam az autó, vagy valami hasonló, szóval inkább a benzines felé húznék, azzal eddig sem volt negatív élményem.

Előre is nagyon köszönöm a segítségét.


Üdvözlettel:
Tamás

Kedves Tamás!


Én magam is 191 centi vagyok, a problémáját első kézből ismerem. Az A4 és a Focus nem jutna eszembe, ha egy langaléta sofőr autót keres. Ha a G Astrában elfért, akkor ezekben is el fog, de gondolom azért váltana, hogy egy kicsit kényelmesebben utazzon. Lenyomtam három nap alatt 3800 kilométert a feleségem 206-os Peugeot-jában, kibírtam, nem volt semmi különösebb kínom, de hosszú távra azért nagyobbat vennék én is. Ha a Signum szóba jött, gondolkodjon a Vectra C-n vagy egy Ford Mondeón is, mindháromban nagy a hely hátul is, a hozzánk hasonló méretű emberekből elfér bennük négy kényelmesen, és még csomagtér is van. Mondeóból inkább benzinest vennék, egy esetleges befecskendező rendszer javítás már nagyon sokba kerül az autó vételárához képest. Az Opelben lévő 1,9-es dízel jó motor, de ennyi idősen már ki tudja mennyit tekertek vissza rajtuk. Ha szerencséje van, jól járhat azzal is, de egy benzinessel kisebb a kockázat. A 2,2-es jó nyomatékos motor, de előfordulhatnak vezérműlánc problémák, ezt célszerű vásárlás után leellenőrizni, szükség esetén cserélni.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.