Hiba nélkül öregszik a C3-asom. Cseréljem?

2014.06.04. 16:46

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Kisautónk egy 1.4i Citroen C3-as idén lesz 11 éves. 140.000 ezer kilométer van benne. Rendszeresen szervizeltük, amit kellett kicseréltünk, javítottunk. Nagyobb gond sosem volt vele, esztétikailag is szép állapotban van korához képest. Fenntartási költségeivel, fogyasztásával és méreteivel is elégedettek vagyunk. Lecseréljük-e valami fiatalabbra vagy még használjuk pár évig és cseréljünk akkor ha életkörülményeink változása igényli az új, más fajta járművet pl.: egy gyermek érkezése más munka stb.

Jelenleg egymillió forint áll a rendelkezésünkre és az autó eladási ára. Megéri-e most lecserélni, amíg releváns összeget kapunk érte?


Üdv: Ádám

Kedves Ádám!


Ha van egy megbízható, jó állapotban lévő autójuk, akkor minek cserélni, ha semmilyen más körülmény nem teszi szükségessé a cserét. Ennyi idősen az autójuknak nem lesz akkora értékvesztése, de ha lecseréli egy fiatalabbra, drágábbra, annak biztosan nagyobb lesz az értékvesztése, mint a C3-asnak.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.