Dízel vagy benzines Passatot?

2014.06.11. 07:51

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Régóta hangolódom egy 2009-es VW Passat megvásárlására. Kérlek, segíts a döntésemben, melyik modell a megbízhatóbb és alacsonyabb fentartású: a 2.0 TDI vagy a 1.4 TSI?


Előre is köszönöm!
Martin

Kedves Martin!


A 2009-es Passatban már lehet CRTDI és a régebbi PDTDI is. A PD-vel van már óriási tapasztalat, sokan szidják, sok embernek jól működik, elég vegyes a kép, a CR-nek jobb a híre, de az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a PD-k többet futottak, mert már régebben vannak a piacon. A kis turbósokban nem hiszek, szerintem a modern autógyártás mellék vágány, de majd az idő eldönti. Mindenesetre nekem nem tetszik egy 1.4-es motor egy Passatban. A legjobban egy régi 1.9 TDI-vel járna, de ekkor már nem volt. Ha ragaszkodunk a Passathoz, és a Passat esetében az 1.4 TSI és a dízel közül kellene választani, akkor a dízelt választanám.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.