Benzines egyterűt egymillióig városba

2014.06.16. 14:59

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

2000 évek környéki benzines egyterű vásárlásán gondolkodom, főleg Budapestre, max. egymillió forintig. Évi nem több mint 6-7000 kilométert menne vele a nejem+én. Elsősorban a Mazda Premacy 1.9 benzines iránt érdeklődöm, de igen kevés van belőle, nincs sok információ róla még a külföldi oldalakon sem, és a kevés darabszámot alkatrész szempontjából talán hátránynak tekintem.

További típusok, amik szóbajönnek a rövidebb Scenic 1.6 vagy 2.0 benzines, Picasso 1.6  vagy Zafira A 1.6 vagy 1.8. A franciákat a kényelem és biztonság miatt választanám, de a gyakori bosszantó hibáik miatt (legalább 10 éves kocsikról van szó) kicsit félek tőlük. A Zafiráról meg nem tudok sokat, pedig van belőle bőven. Talán a motorjai lomhábbak, és többet is esznek.

Tud-e esetleg valami információval szolgálni a mazda 1.9 benzineséről, illetve mi a véleménye a másik három autóról?


Köszönettel!

Kedves Kérdező!


A Picasso és a Megane esetében is inkább elektromos problémák fordulnak elő, de ha kifog egy olyat, aminek nem tekerték csapágyasra a kilométeróráját, akkor jó lehet. A Zafira esetében az Ecotec motorok ehetik az olajat, de nem tragikus mértékben, ezzel együtt lehet élni. A Premacy egy nagyon jó kocsi, megbízható japán technika, a probléma leginkább a hátsó kerékívek rozsdásodása szokott lenni, ez minden Mazda rákfenéje. Mechanikai illetve elektromos rendellenességek nem jellemzőek. Kopó alkatrészeket lehet hozzájuk kapni, ezek árairól tájékozódjon a webáruházakban.  
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.