Erős BMW-t a mindennapokra

2014.07.07. 10:18

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Autóvásárlás előtt vagyok egy évvel, de már bőven elkezdtem nézelődni a piacon. Mindig BMW-t szerettem volna, viszont eddig győzött a józan ész. Nem bírom tovább cérnával és elhatároztam,  hogy behódolok a propelleres márka előtt. Végigolvastam az összes tesztet, népítéletet, mindent. Talán ez bizonytalanított el. Első elképzelésem ugyanis egy E46 M3 volt, pont olyan amit Pista is tesztelt az előző adásban. Nekem mondjuk a Laguna Seca Blau színtől kezd el remegni a térdem. De sajnos tovább nézelődtem, milyen alternatívák vannak házon belül, és az igazság az, hogy az e92 335i szintén nagyon megtetszett, hova tovább a 335d is. Ha a "d" betű láttán nem törölte, ki az üzenetet kérem adjon tanácsot merre induljak. Az autó napi használatban lenne (jó minőségű utakon) havi egy hosszabb úttal fűszerezve (1000 km - 90% autópálya) Melyik lehet a legésszerűbb választás, ha ezen a szinten egyáltalán lehet olyanról beszélni?


Köszönöm, hogy elolvasta a levelemet!

Üdvözlettel:
Pista

Kedves Pista!

Az ilyen döntések esetében nem nagyon lehet ésszerűségről beszélni, mert felhasználási területtől függően 130-140-150 lóerőnél többre senkinek sincs igazából szüksége. Ezt szerelemnek hívják. Az E46 M3 egy gyönyörű forma, de mindennapi közlekedésre nem venném, kár lenne érte. A 335-ös dízel motor nyomatékát nem lehet felülmúlni, ez a húb+ kategória. Állandóan villog a kipörgésgátló lámpája, ehhez még csak nem is kell nagyon taposni, és az embernek olyan érzése van, hogy sose fogy el az erő. Mélyről húz, mint a vízhordólány, 160-ról még borzasztóan tol, 200-nál van az embernek olyan 120-al megyek érzése. A benzines 335 i-t viszont lehet forgatni rendesen, mint egy igazi sportautót. Normál körülmények között a  fogyasztásban sincs nagy különbség. Ha nem mennek sokat, akkor én egy benzinest vennék.   
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.