Multiplát vagy Premacy-t rossz térdhez?

2014.07.19. 07:58

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperüző,

autóvásárláshoz szeretném kérni a tanácsát. Most egy 1999-es 1.6-os Nissan Almérám van, amit imádok. De sajnos nagyon rossz a térdem, és egyre nehezebben szállok ki belőle, mert nagyon alacsony. Ezért szeretnénk másikat venni. És ha már veszünk másikat, akkor legyen kicsit alacsonyabb a fogyasztása, és nagyobb a csomagtartó és a hátsó utastér. Viszont ennél rosszabbat értelemszerűen nem szeretnék. Tehát legyen benne klíma, ABS, légzsákok, vonóhorog, és ne kerüljön sokba a fenntartása. Tehát egy magasabb felépítésű családi autót keresek 6 liter körüli fogyasztással max. 600 ezer forintért. Nézegettük a Mazda Premacy, és a Fiat Multiplát, de bármi érdekel, amit ajánlani tud, hisz Ön sokkal jobban ért hozzá.


Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!

 
Ha cél a hat literes fogyasztás, akkor azt csak egy dízel fogja tudni teljesíteni, de ha keveset megy, akkor nem biztos, hogy megéri dízelt venni. A dízelben vannak olyan alkatrészek, amelyeknek az esetleges cseréje a gazdaságos karbantartás feltételét nem fogják tudni teljesíteni, ezt Önnek kell mérlegelni. ABS, légzsák és klíma már szinte már mindegyik autóban van  van, vonóhorgot pedig lehet rá  tenni. A Premacy és a Multipla megfelelő lenne Önnek, de a Premacy 600 ezer körül kezdődik, és a kínálat alján általában nem a legjobbak, legszebbek vannak. A Multiplával talán nagyobb szerencséje lehet, ezért az összegért már találhat vállalható darabot.    
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.