2014.07.21. 17:11

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

5 személyes személygépkocsit szeretnék vásárolni, olyat, amelyiknek a csomagtartó része nem kalaptartóval, mint a kombiknak, hanem a karosszériával, mint a sedanoknak van elválasztva az utastértől. Ez azért fontos, mert vasakat szállítok, ami egy esetleges ütközésnél kifejezetten veszélyes lehet. Minél nagyobb csomagtartó a cél. Már nézegettem a csomagtartó méreteket:
Superb: 595 l.vagy 565 l.
Passat: 565 liter
Octavia: 528 liter 2004 előtti régi/ 2004 utáni új: 560
Insignia: 540 l.
Mondeo: 540 liter
Megane: 520 liter
Avensis: 520 liter
Passat: 485 liter 2005 Highline
Focus: 490 l./482 l.
Most 520 literesben nem férek el.
Van-e ezeknél nagyobb méretű?

Nézegettem a furgonokat is, de azok csak két személyesek. A másik alternatíva, amit találtam az a zárt dobozos terepjáró, a pickup.
Azok közül melyiknek nagyobb a csomagtartó mérete?

Van-e még másfajta személyautó, ami megfelelne a fentieknek?

Nem a legnagyobb érdekel, hanem több típusnak is a csomagtartó mérete, mert a puha költségvetési korlát 2 millió Ft.
A megbízhatóság is szempont, de csak másodlagosan.


Üdvözlettel:
Józsi

Kedves Józsi!

"Nem a legnagyobb érdekel, hanem több típusnak is a csomagtartó mérete". Azt ne várd tőlem, hogy elkezdem kiguglizni a pickup és személyautó csomagtartó méreteket, mert ezt Te is meg tudod tenni a saját idődben. Ha nem találsz limuzinok között megfelelőt, akkor én a helyedben elgondolkodnék egy olyan kisteherautón, aminek le van választva a raktere lemezzel. Az autógyárak nem fognak ennél sokkal nagyobb csomagterű autókat gyártani, ezért neked kell az igényeidhez való autót venni, ha az teherautó, akkor azt.   
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.