Osztrák fuvarokhoz fiatal kisbuszt

2014.07.22. 11:24

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Szép napot!

Egy kedves barátom tag egy osztrák cégben amely magyar hölgyeket közvetít osztrák családokhoz idős, gondozásra szoruló személyek felügyeletéhez. Neki ehhez szüksége van egy 6-9 személyes kisbuszra amelyet jelenleg bérel és így oldja meg a havi kétszer 1200 kilométer környéki fuvart (hölgyeket hozza, viszi). A személyi használatos kocsiját kilökte alóla egy honfitársunk amit a biztosító nagyjából egymillió Ft-al kompenzált. Sok kocsit átgondoltunk és mivel a húzós regisztrációs adó nem könnyíti meg az ügyet, gondolt egyet és utána nézett. Osztrák vállalkozóként lehet osztrák rendszámos kocsija minden gond nélkül.

A kérdés a következő: 2-3 éves korosztályban melyik az a típus amelybe érdemes beleugrani a lehető legkevesebb rizikóval 6-9 üléssel, ausztriai, elképzelhető hogy használt lízinges konstrukcióban egy misi környéki beugróval. Tudom hogy nehéz kérdés, talán átfogalmazva, melyik az a korosztály ahol a nem visszatekergetős közegben, a legkedvezőbb értékvesztésű használt kisbuszt tudná a barátom megvásárolni, esetleg egy két típus is jöhet.

A nagy feladatok edzik az embert igazán :) Hajrá! Jó fej a srác, nem akarom hogy hülyeséget csináljon.

Kedves Kérdező!

"elképzelhető hogy használt lízinges konstrukcióban egy misi környéki beugróval." Nem elképzelhető, hanem biztos, hogy lízing lesz. Nincs 2-3 éves kilenc személyes egymillióért. Én vennék egy három év körüli Toyota Hiace-t, 2,5-es dízellel, azzal nem sok gond lesz. Ha a hegyek közé jár a barátja, akkor a hátsó kerék hajtás télen gond lehet üresen, de egy jó téli gumi, és egy kis súly a hátsó tengelyekre megoldás jelenthet vagy ajánlhatom a 4X4-es változatot is.   
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.