Gimnazistának első autót 400 ezerig

2014.07.23. 07:58

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper!

Friss jogsival a tárcában, gimnazistaként, diákmunkával szeretnék autót. Szüleim is beszállnának az autóvétel költségeibe, de onnantól a többi pénzkiadás (javítás, tankolás) az enyém. Kb 3-400 ezer áll rendelkezésre és onnantól az lenne a kritérium, hogy ne romoljon el és ne kelljen bele tankolni. Swifteket és Citroen Saxokat és F Astrákat nézegettem egyenlőre. Segítenél?


Köszi, Zsolti

Kedves Zsolti!

A Swift tökéletesen megfelel ezeknek a kritériumoknak, első autónak tökéletes, de egy bakancs Micra ugyanezt tudja csak igényesebb kivitelben. Ha Saxót nézegettél, akkor nézegessél Peugeot 106-ot is, ugyanaz a kocsi, csak más emblémával. Az F Astra rosszabb, mint egy Micra, különösen, ami a rozsdásodási hajlandóságot illeti. Egyszerű, megbízható autó az Opel, de mechanikailag is különb a Micra, egyszerűen autóbb. Ha mész kocsit venni, vigyél magaddal valakit, aki látott már autót közelről, vagy vidd el a kocsit szerelőhöz, nehogy szerelemből vegyél valami budit, mert szép a színe vagy jó kerék van rajta.   
 
Nem mellesleg ajánlott olvasmány a témában Csikós Zsolt nagy elsőautó-tanácsadójának második része.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.